zondag 21 september 2014

thema: Mijn allerliefste knuffel

Hallo,
Afgelopen week werden we volop geknuffeld door elkaar maar ook door onze knuffels.
Elke peuter koos een knuffel uit. Over de knuffel vertelde we dan allerlei dingen aan elkaar.
Knutselen deden we afgelopen week weer volop.
We stempelden een beer met een sponsje bruin. De juf gaf hem ogen, een neus en een mond.
Om de beer helemaal af te maken kleurde we nog een strikje. Nadat de juf de strikjes had uitgeknipt werd het op de beer gekleefd. Wat werd het een mooie knuffelbeer.
Op een papier had een kindje een knuffelkonijn vast. Maar het konijn was helemaal niet zacht. Daarom kleefde we er watjes op. Zo werd het een zacht konijn om mee te knuffelen.
Het bureau van de juf werd een echt speelparadijsje. Lachen, praten,.... het kon allemaal. De peuters hadden veel plezier samen. Maar soms hoorde ze al eens een geklop op het bureau. Rarara, wie zou dat geweest zijn? De peuters hadden het vermoeden dat het een spook was.
Naast het spelen onder het bureau gebruikte een aantal peuters het ook om zich te verstoppen. Dan moest de juf een tijdje zoeken achter de peuters.
We mochten allemaal een knuffel van thuis meebrengen en deze aan elkaar voorstellen. Er waren alle soorten knuffels. Fier lieten we ze aan elkaar zien.
Er werd muziek opgezet en we gingen met onze knuffel een dansje doen.
Sommige peuters moesten al eens in het oog gehouden worden want zij durfden al eens hun knuffel mee naar buiten nemen. Of stiekem in de klas gaan halen tijdens de speeltijd.

meer foto's van onze knuffelweek

groetjes en nog een fijn weekend
jules en juf Sofie