zondag 7 december 2014

thema: Hoor wie klopt daar?

Dag allemaal,
We hebben er een fijne week op zitten.
Maandag moesten we nog wat werken aan onze stoomboot. Zodat onze boot klaar was tegen dat Sinterklaas en zwarte piet langskwamen.
In de klas maakte we nog 2 schilderijen voor in het huis van Sinterklaas te hangen. Met verschillende kleuren en stempels werd het een echt kunstwerk.
Olala wat was dat als we dinsdag in de klas kwamen. Er stond iets in onze kring. Dat gingen de peuters onmiddellijk inspecteren wat het was. De peuters wisten al snel te vertellen dat het een open haard was.
Onze schort om te koken deden we aan op dinsdag want we gingen speculaas maken. De speculaaskruiden roken heerlijk. We deden alle ingrediĆ«nten bij elkaar en goed roeren was de boodschap. Door al die goede helpende handen van de peuters was het deeg snel klaar. Goed gedaan allemaal. Na een nachtje slapen mochten we uit het deeg allemaal figuren prikken. Heel leuk vonden we dat om te doen. Enkele peuters konden niet wachten om al eens te proeven. 
Na het bakken van de figuren mochten we van de speculaas eten. Mmm...
Naast het bakken en schilderen deden we ook nog andere dingetjes. Spelletjes spelen, verhalen beluisteren, Sinterklaas en zwarte piet spelen op hun stoomboot,.....
Donderdag zijn we naar een toneelstuk gaan kijken over 'Marie in dromenland'. Wow wat was het mooi over een meisje dat iedereen hielp.
Vrijdag was het zo ver. JOEPIE, Sinterklaas was geweest als we in de klas kwamen. Samen ontdekten we en proefde we van alles wat Sinterklaas en zwarte piet gebracht hadden. Mmm er werd volop gesmuld.

Nog meer avonturen van de afgelopen week vind je hier bij de foto's

groetjes en fijn weekend
de peuterpietjes, Jules en juf Sofie