woensdag 24 januari 2018

Stippen Strepen en Vlekken




Onze klas is overspoeld door allemaal stippen en strepen en vlekken! HELP!

Deze week hebben wij onze wijsvingers ontdekt. We hebben ze in de lucht gestoken, ermee gezwaaid en gedanst. We hebben ook schrijfdans gedaan met onze wijsvingers. We hebben op muziek stippen op een blad gezet. Op de trage muziek hebben we traag stippen gezet en op de snelle muziek hebben we heel snel stippen moeten zetten.

We hebben ook Strepen gemaakt door middel van verschillende touwen. We hebben deze in de verf gestopt en over een blad laten dansen. Dat was wel een beetje vuil!

We hebben ook  gespeeld met geeltje de stip. (Boek: Speel je mee) Geeltje is een stipje dat we moeten helpen rollen, springen, trappen opgaan,... Dat was een schot in de roos!

Gekleurde stippen konden natuurlijk ook niet ontbreken. We hebben de juiste kleur pittenzak gezocht en erop gaan staan. Dat was niet zo makkelijk!

Sommige dieren hebben ook strepen of vlekken. We zijn opzoek gegaan naar dieren die strepen hadden zoals de slang, de vlinder, de zebra,... En naar dieren die vlekken hadden zoals het vuile varken, de hond,.... Dit was een fijn spel!

We hebben ook zelf strepen en vlekken gemaakt door te knippen met de schaar. Dat was een hele beleving!

Om de week fijn af te sluiten hebben we strepen gekookt?!? We hebben echte spaghetti gemaakt en uiteraard ook opgegeten! Jammmmmiiieeee. Dat was lekker!

Meer foto's