vrijdag 4 december 2020

hij komt hij komt??.....

We werden deze week bakkerspieten. met zoutdeeg die heerlijk rook naar speculaas mochten wij


heerlijk experimenteren en proberen pepernootjes te rollen. Er stond maandag ook ineens een schoorsteen in de klas. We deden een waarneming over hoe we ons schoentje moesten klaarzetten. ze zullen dit zaterdag dus al kunnen zeggen aan mama en papa. zorg ervoor dat er wortelen in huis zijn. ;)

we deden een tik tak rond sinterklaas. we lazen nog leuke verhaaltjes over dikkie dik en sinterklaas en herhaalden ook enkele verhalen. vooral klaasje sinterklaasje en dikkie dik viel in de smaak. 

op ons groot bord konden we tekenen en keken we een aflevering van dag Sinterklaas.


we schilderden wc-rolletjes en daar maakte de juf een mooi paardje van. We mochten met wasko's koekjes strooien op een blad. Met de paardjes maakten we voetafdrukken op een blad met verf. we mochten ook een zwarte piet versieren met muts en kraag. 

In de klas lagen ook boekjes van Sinterklaasspeelgoed. daar mochten we vrij in knippen. 


Op vrijdag kwam Sinterklaas niet naar de school. De juf had in de klas geen pakjes gevonden :( Hij had wel een videoboodschap achtergelaten en 3 pieten naar de school gestuurd om de pakjes te brengen. Maar we vonden niets in de klas. Toen gingen we naar buiten en zagen we de 3 pieten . Ze zaten op  ons speeltoestel. We moesten opdrachtjes uitvoeren voor we onze zak met cadeautjes kregen. eerst moesten we dansen en dan Sinterklaas en zwarte piet uitbeelden.  Toen kregen we eindelijk onze zak met cadeautjes. Ook kregen we voor elk kindje lekkere Sint chocolade in een zakje. We hebben toen onze zakken leeggehaald en gekeken wat we gekregen hadden. daarna mochten we daar de rest van de dag mee spelen.



liedje

zwarte piet wiedewiedewiet

ik hoor je wel maar ik zie je niet.

wil je sint de groeten doen.

gooi wat in mijn lege schoen.


We dansten ook op de minidisco sinterklaasliedjes   link