zaterdag 22 november 2014

thema: dag en nacht

Hey,
Als we maandag morgen in de klas kwamen was Jules nog aan het slapen. Hij was zelfs een beetje aan het snurken. Snel maakte we Jules wakker want het was helemaal geen nacht meer. Jules vertelde ons dat hij nog moe was. Het was nog donker in de klas dus wou hij nog slapen. Maar dat vonden de peuters geen goed idee. Hij moest zijn kleren aandoen. Hij kreeg de hulp van de peuters om zijn kleren aan te doen. Jules moest ons nog iets vertellen. Hij was nog zo moe omdat hij s' avonds nog had gespeeld in de klas. Hij was nog niet moe en kreeg het idee om nog een beetje te spelen. Maar door het spelen in de klas was het laat geworden voor hij in zijn bed lag. Oepsie
Als Jules goed wakker was gingen we spelen en werken in de klas. De lijm en penselen werden gebruikt om watjes op een wolk te kleven. Met gele verf schilderde we een maan en sterren.
De wolk, maan en sterren werden aan elkaar vastgemaakt. Zo kregen we een mooie slaapmobiel.

De juf  had enkele leuke verhalen bij om te vertellen. Er was een verhaaltje bij over 2 kindjes die moesten gaan slapen maar een vreemd geluid hoorde. Ze gingen toch wel eens een kijkje nemen om te weten wat het was. Ze moesten lachen toen ze ontdekte wat het geluid was. Het was hun papa die aan het snurken was. Nadien was het voor de kindjes echt wel tijd om te gaan slapen.
Nadat de kindjes in het verhaal in slaap waren gevallen viel er een peuter van onze klas ook in slaap.
Onze week sloten we af op een bijzondere manier.

We brachten onze pyjama's en een zaklamp mee naar school. De juf wilde haar pyjama aandoen maar ze wist niet hoe het moest. Ze probeerde op allerlei manieren om haar pyjama aan te doen. Maar het ging helemaal niet goed. Gelukkig waren de peuters er om te helpen. Door alle goede tips lukte het voor de juf om haar pyjama aan te doen.
Na de juf was het aan de peuters. Met wat hulp van de juffen trokken ze hun pyjama aan.
Buiten en binnen spelen deden we een hele dag in pyjama. Het was een keertje leuk om te doen. Al trokken de grotere kleuters en de juffen wel al eens een raar gezicht als ze ons zagen aankomen.
Met onze pyjama aan en onze zaklamp in de hand waren we klaar om er op uit te trekken in de school. We trokken naar een plaats waar het donker was. Rarara....
Met de hulp van 2 juffen lukten het de peuters goed om voorzichtig van de trap te stappen.
We gingen met onze zaklampen eens een kijkje nemen in de kelder van de school.
Als iedereen beneden was moesten alle zaklampen aangezet worden want nadien ging ineens het licht uit. Wat was het fijn om rond te kijken met onze lichtjes.
Hier en daar zagen we een spinnenweb en al eens een spinnetje. Jaja, met het lampje konden we dat goed zien. Een dikke duim voor alle peuters want er was niemand bang in de kelder.

In de namiddag had de juf nog een verrassing. De peuters mochten spelletjes spelen, geluiden beluisteren,... op ipads. Iedereen ging aan tafel zitten en begon te spelen. De peuters moesten eventjes zoeken maar al snel begonnen ze hun weg er mee te vinden en verschillende spelletjes te spelen.
Na al dat spelen en ontdekken waren we allemaal moe geworden. Met onze pyjama aan gingen we naar huis.
Slaapwel mijn lieve vriendjes

     

veel kijkplezier met de dag en nacht foto's

groetjes en tot maandag
juf Sofie en Jules