zondag 30 november 2014

Thema: Wat zit er in de zak?

Hall iedereen,
We waren allemaal nieuwsgierig als we maandagmorgen de zak van zwarte piet zagen. Wat zou er inzitten? Snel namen we een kijkje. Wow, daar zat allemaal speelgoed in.
We schilderden een doos rood en een keukenrol zwart. De juf kleefde alles aan elkaar en zo werd het een boot. Sinterklaas en zwarte piet hebben we gekleurd met juf Ellen. Deze werden uitgeknipt om in de boot te zetten. Want Sinterklaas en zwarte piet die mochten niet ontbreken op onze boot.

Woensdagmorgen stond er nog een zak in de klas. We voelden een keertje wat erin zat maar het was zacht. We deden een babbeltje met elkaar over wat het kon zijn. Na een tijdje besloten we om te kijken wat er in zat. Er zaten allemaal kleren van Sinterklaas en zwarte piet in. De kleren trokken we aan en zo waren er plotseling veel zwarte pieten in de klas.

Naast al dat knutselen hebben we ook andere dingen gedaan. De juf had ook nog enkele spelletjes en verhalen mee rond sint en piet. En weet je wat een hele week stonden er sinterklaasliedjes op. En als we muziek horen dan kunnen wij niet blijven stilstaan. Dus zingen en swingen maar.

Op vrijdag begonnen we aan een groot werk. Er stond een boot in de klas maar die zag helemaal wit. Wit vonden we niet zo mooi voor de boot dus de penselen en verf werden uit de kast gehaald. Het was toch wel een beetje zwoegen en zweten om de boot te schilderen. Maar de peuters deden dat super goed.
Plotseling hoorde we iemand kloppen op onze deur. Wie zou dat zijn? De deur ging open en het was zwarte piet. Hij kwam ons al een bezoekje brengen. Een aantal peuters ging bij zwarte piet op zijn schoot zitten. Zwarte piet zag onze boot die we aan het schilderen waren. Hij vond dat we heel goed bezig waren maar dat we toch nog een beetje werk hadden tegen dat Sinterklaas zou komen.
Nadien gingen we buiten dansen met zwarte piet en kregen we nog enkele opdrachtjes om te doen voor dat Sinterklaas komt.
Dat bezoekje vond iedereen wel heel leuk. Tot volgende week zwarte piet.

                         meer foto's van onze sinterklaasweek
Veel beterschap aan onze vriendjes van de klas die afgelopen week ziek waren. Hopelijk zijn jullie al wat beter en kunnen jullie maandag terug komen meespelen in de klas. We kijken er alvast naar uit.

groetjes en nog een fijn weekend