woensdag 18 februari 2015

thema: We doen eens zot

Hallo allemaal,
Maandagmorgen stonden er 2 grote dozen in onze kring. Iedereen was heel nieuwsgierig wat er in zat. Toen de dozen open gingen was het duidelijk. Heel veel kleren, hoeden, brillen,..... 
WOW, de peuters hun pret kon niet op om alles eens aan te doen. Er waren zoveel hoeden dat iedereen een hoed kon aandoen. Allerlei materialen om ons te verkleden en eens gek mee te doen. Je kunt het je wel voorstellen dat er heel wat gelachen is.
Knutselen dat ontbrak er ook niet aan. We bestempelden een strik met een leuke kleur. Een hoedje werd er gemaakt met de verfdotters. Heel veel leuke en felle kleuren kwamen er op onze hoeden. Al die kleuren waren perfect bij ons thema en zorgden ervoor dat onze hoeden er prachtig gingen uitzien.
Hopelijk zijn jullie niet te hard geschrokken want er zaten plotseling allemaal clowntjes in onze klas en geen peuters meer.
Tik tak werd afgelopen week ook gespeeld en stond helemaal in het teken van carnaval.
Onze Jules die had in zijn kleerkast iets heel leuk gevonden om met carnaval aan te doen. Hij deed zijn kostuum aan en werd een echte dinosaurus. De peuters vonden dat een heel goed idee om zich te verkleden als dinosaurus. 
Donderdag werd de verwarming een beetje lager gezet in de school. Samen met de kleuters van juf Marlies gingen we buiten enkele spelletjes spelen om ons op te warmen. Maar het was echt wel nodig om in beweging te blijven want was het heel koud. Brrr...
Vrijdagmorgen beleefde we een moment van bewondering. De juf had maïs meegebracht naar school. Met een kookpot, maïs en olie gingen we aan de slag. Als alles warm genoeg was hoorde we plotseling plof, plof, plof,... Toen we in de kookpot keken zagen we dat onze maïs popcorn geworden was. Mmm... wat lekker
Onze week van carnaval werd afgesloten met de kers op de taart. s' Middags waren er voor iedereen hotdogs om te eten. Mmm wat was het smullen. Van de hotdogs hadden we voldoende kracht en energie gekregen om carnaval te gaan vieren. De Heikant werd een beetje onveilig gemaakt door de carnavalstoet van de school. 


vele zotte groeten
Jules en juf Sofie