zondag 1 februari 2015

thema: Welkom in kleurenland

Hallo iedereen,
Wat was het een leuk weerzien met onze vriendjes op maandagmorgen. Onze vriendjes die vorige week ziek waren konden terug met ons komen spelen. Ze waren helemaal genezen.
Het werd kleurtjes hier en kleurtjes daar. Zoveel kleuren dat er waren in de klas. In de klas gingen we op zoek naar materialen die rood, geel, blauw en groen zijn. We vonden heel wat materialen met deze kleuren zoals auto's, kleurpotloden, bordjes,...
Afgelopen week knutselden we een kleurenrups. Elke dag maakten we een stukje van de rups. Blauw schilderen, gele wol kleven, rood papier kleven en groen kleuren. Alle deeltjes van de rups werden aan elkaar gezet door de juf.
Met de parachute speelden we verschillende spelletjes. Het plezier kon niet op.
De juf vertelde ook een verhaal over Jules die blauw en geel kiest van verf. Als ze thuis komen giet de papa van Jules blauwe en gele verf samen in een emmer. Nadien moest Jules goed roeren en er volgde een verrassing. Blauw en geel werden groen. De kleuters waren verbaasd hoe dat kon. Dus namen we een potje en deden er geel en blauw in. Nadien goed roeren. Bij ons werd het ook groen.
Met onze kleurpotloden gingen we aan de slag om ze van klein naar groot te leggen.
Onze tik tak stond helemaal in het thema kleuren. Hoe zou het anders kunnen zijn met zo een kleurenweek.

foto's van onze kleurenweek

kleurrijke groeten,
Jules en Juf Sofie