vrijdag 27 november 2015

Sinterklaas kapoentje...



Dat we leerden over Sinterklaas en Zwarte piet was wel heel duidelijk, want de vrienden hadden al flink gewerkt bij juf Cathy.

We zongen bij juf Elien uit volle borst ‘Sinterklaas kapoentje’ mee en dansten er op los. Nu waren we helemaal opgewarmd en dat was nodig. Want om echte zwarte pieten te worden, moesten we naar de zwarte pieten school. We leerden er door de schoorsteen kruipen, over de daken stappen en glijden, deden aan pietengymnastiek en bouwden er met pakjes, dat was zweten geblazen. Op het einde van de week behaalden we dan ook met de nodige fierheid ons pietendiploma :) 
De juf was het bijna vergeten, maar er moest ook nog geknutseld worden. Donderdag maakten we een echte pietenmuts en vrijdag verfden we met de veer van zwarte piet zijn muts. Het was een heel speciale week, want we kregen hoog bezoek. Donderdag geloofden we onze ogen niet. Na een hele week ons in zwarte piet te hebben verkleed, was hij nu echt in onze school. Sommigen met wat traantjes en anderen met veel enthousiasme, maar de zwarte piet werd hartelijk verwelkomd! We zongen samen met hem en al de andere kleuters van de school sinterklaasliedjes en kregen lekkere koekjes! 
Er was ook nog het bezoek van de oma van Jasper op donderdag, om een prachtig verhaal te vertellen. Bedankt oma om van de voorleesweek iets speciaals te maken.