vrijdag 26 februari 2016

Blub blub

Ook deze week veel vissenpret in de klas! Spijtig dat er veel vrienden ziek waren. Wij hebben jullie heel erg gemist en hopen dat jullie er dinsdag weer allemaal zijn!

We leerden een versje en deden er gebaren bij:                               
Visje visje zwem omhoog,
visje visje spring eens hoog.
Visje visje zwem omlaag,
visje visje jij zwemt graag.
Visje visje zwem naar mij,
visje visje maakt me blij! 

We gingen aan de slag met verf. Zo gingen we met onze handen wit en blauw mengen op een reuzen groot papier. We kleurden ook visjes die de juf achteraf uitknipte om vervolgens op onze zelf geverfde zee van wit en blauw te kleven. Het werd een schitterend groepswerk en kreeg een plaatsje op onze klasdeur.

Grote vissen en kleine vissen... We moesten ook goed nadenken in onze klas. Zo moesten we van de juf al de grote vissen in de grote hoepel verzamelen en al de kleine in de kleine hoepel. 

In de kring deden we ook nog een gesprek rond gevoelens adv het prentenboek 'Klein wit visje' en wat was juf Elien blij, want we voelden ons allemaal heel gelukkig in onze klas! ;-) 

Voor de oudste peuters in onze klas was er donderdagvoormiddag een extra uitdaging. Juf Nina ging met hen vrij knippen in papier en dat vonden ze heel leuk! 

Donderdag en vrijdag kwam juf Ella weer meespelen, want na ons thema van volgende week is het aan haar. Juf Ella zal dan een week stage lopen in onze klas. Wij kijken er alvast naar uit!

Knor knor, boe boe, ... kan je het al raden? Wij leren volgende week over de boerderij!