zondag 19 oktober 2014

thema: kabouters

Dag allemaal,
Afgelopen week was het druk, druk en druk op school.
We hebben heel wat gedaan en maakte weer heel wat plezier samen.
Het was wel even schrikken toen we die kleine en vuile voeten in de klas zagen. Dat was wel van iemand die zijn voeten helemaal niet goed had afgeveegd.
We gingen op zoek van wie de voeten waren. Nadat we onze eigen voeten er een keer hadden naast gezet merkte we dat die van ons veel te groot waren. Dus van een peuter waren ze niet. Dus moesten we nog wat verder zoeken van wie ze wel zouden zijn.
De volgende dag vonden we een kaboutermuts bij de voetsporen en wisten we van wie ze waren.
De stempels van de herfst werden uit de kast gehaald. We stempelden een mooi herfsttafereeltje.
Clovis en Mil zaten samen aan tafel om te stempelen. Ze hebben het uitgegierd van het lachen. Hun lach en plezier waren zo aanstekelijk dat de andere kleuters en de juf begonnen mee te lachen.
De verfdotters gebruikten we om een paddenstoel te schilderen. Met waskrijtjes kleurde we een kabouter. De kabouter werd door de juf uitgeknipt en in het deurtje van de paddenstoel gekleefd.
Een spelletje met paddenstoelen en kabouters speelden we samen. Alle kabouters moesten bij de juiste paddenstoel gelegd worden.
Sommige kleuters vonden het leuk om de verkleedkleren een keertje aan te doen. Ze werden helemaal een kabouter met de kleren aan.

Het cadeau voor oma en opa was helemaal klaar. Nadat we ons dansje nog enkele keren hadden geoefend mochten op woensdag voor de eerste keer op het podium gaan. Wow, wat was het even wennen maar toch wel leuk om op zo een groot podium te staan.
Donderdag was de generale repetitie en mochten we voor de laatste keer oefenen.
Iedereen deed het super goed en kreeg dan ook een dikke duim van de juf.

Leuke foto's van onze week

groetjes en fijn weekend
juf Sofie en jules