zondag 12 oktober 2014

thema: De blaadjes vallen van de bomen

Hallo iedereen,
Als we op maandagmorgen in de klas binnen wandelde waren er een aantal dingen veranderd.
In onze klas kwam meer en meer de herfstsfeer.
Nadat we in de klas goed hadden rond gekeken en een leuke babbel hadden gedaan zijn we beginnen knutselen.
We kleurden een eekhoorn in het bruin. Een eekhoorn is wel bruin maar we vonden zijn staartje nog niet zo goed. Dus namen we froezelpapier en kleefde dat op zijn staart. Zo zag de eekhoorn er veel mooier uit. Goed gedaan allemaal.
Op de tafels lagen er enkele kaarten met een egel op. De egels hadden geen stekels. Met plasticine rolden we rolletjes en legden we ze op de egel. Dan had de egel wel stekels.
De juf had enkele leuke verhaaltjes meegebracht. Deze werden tijdens de week voorgelezen. De peuters gingen vol enthousiasme op de mat zitten en luisterde naar de verhalen.
De juf is regelmatig met haar fototoestel in de klas op pad om foto's te nemen van de peuters. Maar de peuters vonden dat het wel genoeg was dat de juf van hun foto's nam. Zo ontdekte ze de fototoestellen in de klas. De peuters namen met veel plezier een keertje foto's van elkaar. Maar ze gingen vooral met hun fototoestel achter de juf aan. Volgens hen was het wel een keer tijd dat de juf eens op een foto stond. De peuters werden allemaal een echte fotograaf.

Oma's en opa's, we zijn jullie niet vergeten hoor. We zijn volop aan de slag gegaan om voor jullie een cadeau te maken. Alle peuters werkten heel goed want ze waren op het einde van de week klaar. Nu is het aan de juf om te werken. Zij moet alles aan elkaar maken en dan is het helemaal klaar om aan oma en opa te geven.
Ons cadeau is klaar maar aan ons dansje moeten we nog wat oefenen. Dus de muziek werd enkele keren aangezet en dansen maar. Stilletjes aan begint iedereen meer en meer van het dansje te kennen.
Maar gelukkig hebben we volgende week nog enkele dagen om te oefenen zodat we vrijdag tijdens het feest dat als echte sterren kunnen tonen.


Onze andere avonturen kan je hier bewonderen.

groetjes en nog een fijn weekend
juf Sofie en jules