zondag 5 oktober 2014

Thema: fruit


Hallo iedereen,

Jules had afgelopen week nog soorten fruit meegebracht. Deze soorten fruit hadden we nog niet geproefd in de klas.
Jules had voor ons peren meegebracht waar we een keer van proefde. We zagen dat er in de peer ook pitten zaten net zoals bij de appels. De peuters vonden de peren heel lekker.
Jules had ook nog oranje ballen mee. Hij wou samen met alle peuters met de ballen spelen.
Maar gelukkig hadden de peuters het gezien dat de oranje bal niet om mee te spelen is. Maar dat het wel een sinaasappel is die ook oranje is. Die Jules toch hè.
De juf had voor de sinaasappels wel een machine meegebracht. Wat zouden we daar mee gaan doen dachten de peuters? De juf sneed de sinaasappels in 2. Dan mocht elke peuter om de beurt een sinaasappel komen persen met het machine. Wauw, wat hadden de peuters plezier om dat te doen.
Nadat alle peuters een keertje een sinaasappel hadden geperst was er heel veel sap om op te drinken.
Mmm....
Door al dat proeven hadden we genoeg energie gekregen om te spelen en te knutselen in de klas.
De peer beplakte we met stukjes crêpepapier. Zo werd het net dezelfde peer als wij geproefd hadden.
De sinaasappel gingen we schilderen met een penseel. Alle peuters hadden zin om te schilderen en er waren net genoeg plaatsen aan de tafel. Dus deden we allemaal een schort aan en gingen we samen aan tafel zitten om de sinaasappels te schilderen.
In de klas stonden een aantal bomen. Door met de dobbelsteen te gooien mochten we fruit aan de bomen hangen. Goed kijken dat je het fruit aan de juiste boom hangt.

Stilletjes aan zijn we ondertussen begonnen met de voorbereidingen voor het feest van oma en opa. Maar oma en opa wij zeggen nog niets. Het is een geheimpje. Ssst....


meer foto's






veel sappige groetjes
juf Sofie en jules