dinsdag 27 januari 2015

thema: hatsjoem

Dag allemaal,
Wat was het schrikken als we maandagmorgen in de klas kwamen. Er lagen allemaal zakdoeken op de grond en Jules lag nog in zijn bed. Wat was er aan de hand? We stelden verschillende vragen aan Jules. Hij vertelde dat zijn buik pijn deed en dat hij vaak moest snuiten. We dachten dat Jules misschien wel eens zou ziek kunnen zijn. We namen de koortsthermometer om te zien. Olala, dat zag er niet goed uit. Jules had koorts. Toen wisten we het zeker Jules was ziek. Er was een kleuter dat de dokter belde om eens langs te komen.
Onze Jules was niet de enige die in de klas ziek was. Er waren nog veel vriendjes van ons ook ziek.
Gelukkig kwam de dokter snel voor Jules. Jules kreeg verschillende medicijnen om te nemen. Gelukkig waren de vriendjes er in de klas om er voor te zorgen dat Jules ze op tijd nam. Door al die goede zorgen werd Jules al snel beter en kon hij met ons mee spelen in de klas.

Maar nu was de dokter toch wel zijn doktertas vergeten in onze klas. We besloten om er toch maar eens een kijkje in te nemen. Wow, wat heeft de dokter veel in zijn tas zitten.
Met al deze spullen werden de kleuters een echte dokter. Dus mama's en papa's als je ergens pijn hebt of hoest geen enkel probleem meer. Vraag aan het aan je kleuter. Ze kunnen je onderzoeken en schrijven je de medicijnen voor waar je snel van beter wordt.

Naast al die onderzoeken van elkaar zouden we het nog vergeten. We hebben ook nog andere dingen in de klas gedaan. We speelden een spelletje waarbij we verbanden moesten leggen rond enkele lichaamsdelen. Een aantal kleuters kreeg toch wel heel veel verbanden hoor.
Jules gaf aan iedereen een pleister en vertelde ons waar we deze moesten leggen. Voor, achter, op, naast of onder onze voeten. Wat was het soms even nadenken om de pleister op de juiste plaats te leggen.
Experimenteren deden we volop met spuitjes en verf. Verf in de spuit doen en spuiten maar op een papier.
Als afsluit van de week gingen we naar tik tak kijken. De kleuters van de 1ste kleuterklas gingen met ons mee.

Veel beterschap aan de vriendjes die ziek waren afgelopen week. Hopelijk zijn jullie snel genezen want we kijken er allemaal naar uit om terug met jullie te spelen.

meer foto's

groetjes
Jules en juf Sofie