zondag 11 januari 2015

thema: Vrolijke vrienden dat zijn wij


Hallo iedereen,
Na 2 weken thuis te zijn was het een leuk weerzien. Wat hadden we veel te vertellen aan elkaar.
We maakten kennis met nieuwe vriendjes.
Onze gevoelens hebben we besproken. We maakten een gevoelsmeter dat we goed kunnen aanduiden hoe we ons voelen. Alle gevoelens kunnen al eens voorkomen bij onze vriendjes. Het gebeurt als eens dat we ons pijn hebben gedaan of dat we boos zijn.
Met een penseel en verschillende kleuren verf kregen Jules en zijn vriendinnetje een mooie kleur. Met de kleuren zag Jules en zijn vriendinnetje er veel beter uit.
Tik tak was weer fijn. Er werd gelachen, in de handen geklapt en vol spanning gekeken wat er ging gebeuren. Na een tijdje gingen de deurtjes van het tik tak huisje dicht. De peuters vonden dat niet zo fijn want ze wilde nog verder kijken naar tik tak.
De pret kon niet meer op als op vrijdagnamiddag de parachute werd bovengehaald. Lachen, zot doen,... Het lachen hield niet op. Eerst samen heel hard golven maken. Nadien allemaal samen snel de parachute in de lucht houden. En dan konden we kiekeboe aan elkaar zeggen door onder de parachute te kijken. Als afsluit gingen we een beetje zot doen door onder de parachute te kruipen.
Onze nieuwe vriendjes deden het goed en speelden heel goed mee in onze klas. Als de nieuwe vriendjes een beetje verdriet hadden stonden de andere peuters meteen klaar om ze te troosten. Met hun lieve woordjes, knuffels en de juf verdwenen als snel de traantjes.

meer foto's

groetjes
juf Sofie en Jules