zondag 18 januari 2015

thema 'Ik sta in mijn blootje'

Hallo iedereen,
Afgelopen week hebben we ons lichaam van kop tot teen bestudeerd.
Wow, wat hebben we toch wel veel lichaamsdelen hoor.
Er werd de afgelopen week heel wat gelachen in de klas. We leerden een liedje over kriebelen.
Tijdens het liedje gingen we bij elkaar kriebelen. Olala, wat voelde het raar aan. Een aantal peuters konden niet zo goed tegen kriebelen en begonnen nog harder te lachen.
Niet alle lichamen zijn hetzelfde. Dat ontdekte we als we een peuter tekende op een groot papier. Nadien gingen er andere peuters opliggen maar de tekening klopte niet meer. De peuters waren groter, kleiner,... Tja, we hebben niet allemaal hetzelfde lichaam.
Onze schoenen en kousen werden uitgedaan om met onze voeten op verkenning te gaan.
Over een pad van allemaal materialen mochten we met onze voeten stappen. De ene materialen waren al wat fijner om op de stappen dan de andere. Toch besloten een aantal peuters om de uitdaging niet aan te gaan. Ze gingen liever niet over de weg met hun voeten.
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie is de mooiste van het land. We gingen aan de slag om een spiegel te knutselen. Zo kunnen we goed zien hoe ons lichaam eruit ziet.
Op vrijdag gingen we onze week afsluiten met verf. De peuters waren heel benieuwd wat we gingen doen met al de materialen. Er was toch een peuter die het durfde om als eerste te gaan. De schoenen en kousen werden uitgetrokken. De voeten werden in een kleurtje geschilderd en daar ging het wandelen over een lang papier. De andere peuters keken met veel bewondering wat er gebeurde. Maar waren meteen enthousiast om het ook een keertje te doen.

foto's van ons lichaamweekje

groetjes
juf Sofie en Jules